FARVETRENDS

Farvetrends 2022

Vil du gerne have indblik i de seneste boligtrends og have ny inspiration til farvene i dit hjem? Så læs videre her, og se hvilke modefarver du kommer til at møde i boligindretningen i 2022.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes de farver vi omgiver os med i vores hjem af de ting, der sker omkring i verden, men selvfølgelig også af, hvilken type person der bor i hjemmet. Derfor kan man i tidens boligtrends både finde lyse lette farver og de lidt mere mørke og dybe farver.

Her på siden kan du se Dyrup's bud på farvetrends i boligen. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores digitale farvekort.

Ro med et glimt at farve

I 2022 ser vi farverne gå mod en lysere og mere positiv retning i vores hjem, end de foregående år. Denne trend er en let og lys retning, hvor pasteller mixes med hinanden og eventuelt tilsættes et lille pift af en stærk farve, som fx rød eller orange. Dette tema omfavner os med sine bløde former og giver os den ro, som vi søger efter i vores hjem, hvor mange har vænnet sig til mere hjemmeliv. Denne lyse lette indretning lukker lyset ind og tilfører rummet en positiv og let vibe. I denne trendretning er det farverne Island Retreat, Pine Whisper, Rose Souffle, Bulgur Wheat, Causeway, Fruit Lattice og Roman Bath, der skaber den lyse og positive stemning i hjemmet.

Hvis farverne i denne palet sammensættes efter 60-30-10 princippet får hjemmet et udtryk, der skaber ro og harmoni.
Læs mere om 60-30-10 princippet her

Denne rolige og minimalistiske tendens er velegnet til både opholdsrum, soveværelser og børneværelser – alle steder hvor man vil opnå ro og balance i indretningen.

Lys retro

En anden trendretning vi ser i 2022 er en nyfortolkning af retrotendensen, der historisk kan synes lidt mørk. Nu er der kommet fokus på de lyse farver i retropaletten og de mørke farver dukker op som detaljer, der underbygger den varme hyggelige stemning. I denne indretningsstil kigger vi tilbage i tiden for at finde tryghed i det som var engang, og vi går op i kvaliteten i de ting vi omgiver os med. Den råhvide Candlelit Beige og den støvede lyse lilla Mulberry Milk bliver fremtrædende farver på de store overflader, mens de mørke farver Vining Ivy, Ancient Past, Yorkshire Moor, Ancient Copper og Alpine Firs giver dybde med de varme træsorter.

Klare farver i grafisk mix

Den positive stemning som gennemsyrer indretningsmoden i 2022, kan i nogen sammenhænge minde om måden vi brugte farverne i 90’erne. Smukke klare farver som sammensættes i grafiske former og mønstre. Paletten består hovedsageligt af klare farver. Når farverne bruges på rene store overflader og malet i store geometriske former, giver de et roligt udtryk i rummet, selv om de ved første øjekast kan synes stærke i udtrykket.

Hvis du ønsker at dyrke denne positive tendens, kan du let blande de stærkeste farver fra paletten, men du kan også vælge en af de mere neutrale farver fra paletten til de store vægflader og blot tilføje tilbehør i de stærke farver. På den måde bevarer du stadig en smule af den skandinaviske minimalisme, som mange af vores danske hjem er indrettet efter. Også her kan du få hjælp til farvesætningen ved at bruge 60-30-10 princippet, når du skal indrette dig med farverne.

Mangler du inspiration til hvordan du kan indrette dig med farver, så tag et kig i vores inspirationsfolder her.

Mørkt og maskulint univers

Et mørkt og lidt maskulint univers, som er inspirereret af det bedste fra både fortid og fremtid inden for både design og teknologi er en af de trends der er fremme lige nu. Modefarverne i denne trend er bedst beskrevet af ord som: stabilitet, bæredygtighed, viden og ansvarlighed.

Farverne er i den mørkere ende af skalaen, sådan som vi har set det i boligmoden de sidste par år. Mørkegrønne og -blå farver er stadig meget vigtige i boligindretningen.

Designmæssigt ser vi en del mørkt træ inspireret af 50’ernes og 60’ernes møbeldesign kombineret med et moderne look. De orangerøde farver fra træet går igen i farveskalaen, hvor de mixes med de mørke farver. Gyldne overflader og detaljer er også vigtige, og de mørke modefarver leder tankerne hen på luksus og kvalitet.

Bløde og støvede pasteller

En stor boligtrend, som også præger billedet nu, er bløde støvede pasteller, som blandes i et blødt univers med afrundende kanter. Der er tale om en minimalistisk trend, som er præget af mindfulness, bæredygtighed, femininitet og renhed. Farvepaletten indeholder mange feminine pasteller tilsat grønne og bordeaux nuancer.

De bløde og støvede modefarver kommer til at blive brugt sammen med bløde former, og vi kommer til at se dem i kombination med accessories med en metallisk overflade. Overfladestrukturen kan være både højglans og mat, bare følelsen af overfladen virker blød i sit udtryk.
Hvis du ønsker at skabe et eksklusivt udtryk, kan du tilsætte nogle dybe, mørke farver til de sarte pasteller – eventuelt fra den tredje boligtrend, som er et mørkt og maskulint univers.

Se hvordan trendfarverne kan bruges i vores inspirations- og trendbrochurer